راههای تغییر همسر پس از ازدواج

در ازدواج برخی ملاک ها، ملاک های ضروری هستند. چنین معیارهایی غیرقابل چشم پوشی است. یکی از این ملاک ها هماهنگ و متناسب بودن اعتقادات طرفین است. اختلاف اعتقادی در درازمدت حتما مشکل ساز خواهد بود. جملاتی مثل این که « بعدا درست می شود، خودم درستش می کنم، چون به من علاقه دارد خودش را باب میل من تغییر می دهد و ...» جملات صحیحی نیست.
مساله بعدی مربوط به زمانی است که فرد پس از ازدواج و دوران عقد متوجه می شود با طرف مقابل اختلاف اعتقادی دارد. یعنی در دوره خواستگاری متوجه این مسئله نشده است. در این گونه موارد مدارا و تلاش برای پیدا کردن راه حل مناسب بهترین توصیه ای است که می توانیم داشته باشیم. مذاکره و کمک گرفتن از تجربه بزرگ ترها و مراجعه به مشاور نیز می تواند تا حد زیادی مشکل را کاهش دهد. به خصوص اگر در همان اوایل دوران عقد متوجه این موضوع بشوند لازم است به صورت جدی مسئله را پیگیری کنند تا به یک نتیجه مثبت برسند.
بسیاری از افراد در هنگام انتخاب همسر نقاط منفی و اختلاف نظرهای بارزی را در اخلاق و رفتار طرف مقابل میبینند، اما به خاطر حس علاقه که به نامزدشان دارند، به امید یا به شرط اینکه او بعد از ازدواج تغییر خواهد کرد، این اختلافات را نادیده میگیرند. لازم است بدانیم تغییر کردن و تغییر دادن رفتارها، مخصوصا رفتارها و عادتهایی که در بلند مدت برای شخص ایجاد شده، بسیار سخت است. ممکن است پس از شروع زندگی مشترک، یکی از طرفین از دیگری انتظار داشته باشد تغییر کند اما طرف مقابل تمایلی نداشته باشد، یا اینکه توانایی ایجاد این تغییر را درخود نبیند.
برخی از رفتارهای شخص در زندگی مشترک ممکن است باعث فروپاشی بنیان خانواده و ایجاد اختلافات جدی شود، و در صورت بروز این رفتارها در همسر، شما میتوانید از او توقع داشته باشید آنها را تغییر دهد:
قمارباز و مشروب خوار بودن
ولخرجی
بدبین و منفیباف بودن
سر یک کار دوام نیاوردن و مرتب شغل عوض کردن
عادت به سوءاستفاده کردن عاطفی یا جسمی
وقت نگذاشتن برای شما یا فرزندانتان
خیانتهای مکرر

اگر همسرتان تغییر نکرد، تمایلی به همکاری برای بهبود زندگی مشترکتان نداشت یا دست کمکتان را پس زد، احتمالاً زندگیتان در سراشیبی طلاق قرار گرفته است. اگرچه کنار آمدن با این شرایط آسان نیست، بااین حال راهکارهایی برای نجات دادن زندگی وجود دارد که در آن فقط یکی از طرفین خواستار تغییر و بهبود است.
البته وقتی همسرتان دلیلی برای تغییر نمیبیند، راه سختی برای حفظ زندگیتان در پیش خواهید داشت. در بعضی موقعیتها همچنان امید به نجات وجود دارد، اما بعضی شرایط، زندگی را به بنبست میرساند. در نهایت فقط خودتان هستید که میتوانید تصمیم بگیرید، آیا توان تحمل این شرایط را دارید و روح و روانتان در این تنگنا سالم میماند یا خیر؟
نمیتوانید همسرتان را وادار کنید که تغییر کند، باید او را همانطور که هست با تمام عیب و نقصهایش بپذیرید. درست است که تغییر اجباری نمیشود و او خودش باید بخواهد که تغییر کند، مسلماً راههایی وجود دارد که با استفاده از آنها بتوانید روی او اثر بگذارید و تشویقش کنید که رفتارش را تغییر دهد.
در وهله نخست باید بپذیرید که نمیتوانید همسرتان را تغییر دهید. شما فقط میتوانید خودتان و واکنشهایتان را تغییر دهید. تغییر دادن رفتار خودتان میتواند محرکی باشد که همسرتان را به تغییر دادن خودش ترغیب کند.
واکنشتان را در شرایط دشوار تغییر دهید. اگر بارها و بارها بر سر یک موضوع جر و بحث کردهاید، قاطعانه بگویید که از تکرار این مکررات خسته شدهاید و اتاق را ترک کنید.
اگر قبلاً احساساتتان را شفاف و واضح بیان نکردهاید، این بار آنها را با همسرتان در میان بگذارید.
هیچ گاه خودتان یا فرزندانتان را با باقی ماندن در موقعیتی ناگوار و ظالمانه به خطر نیاندازید.
خودتان را بشناسید و به دیدگاهها، رفتارها، انتظارات، امیدها، رویاها، خاطرات، دغدغهها، محرکهای رفتاری و ترسهایتان توجه کنید.
اگر بهبودی در اوضاع حاصل نشد، از خودتان بپرسید که تا چند وقت دیگر میتوانید این زندگی را تحمل کنید.
برای جلوگیری از غرق شدن در احساس افسردگی یا ناامیدی میتوانید به مشاور مراجعه کنید تا نقش خودتان را در مشاجرههای زناشویی بشناسید و برنامه مشخصی را برای آیندهتان در نظر بگیرید.
مشخص کنید که کدام یک از رفتارهای منفی همسرتان را میتوانید تحمل کنید و کدام یک جانتان را به لبتان میآورد.
تصمیم بگیرید که آیا میتوانید خودتان را با موقعیتهای آزاردهنده و دردناک زندگی زناشوییتان وفق دهید یا خیر.
در نظر داشته باشید که ممکن است همسرتان به اندازه شما کلافه و ناراحت نباشد.
در عین حال که همسرتان را از عشقتان مطمئن میکنید، نگرانیها و ترسهایتان درباره آینده این ازدواج را نیز با او در میان بگذارید.
اگر درباره عشقتان تردید دارید، فهرستی از خصوصیات خوب و دوستداشتنی همسرتان تهیه کنید.
از گفتگو کردن با همسرتان درباره تعیین این رفتارهای مضر و روبرو شدن با مسائلی که زندگی زناشوییتان را دچار مشکل کرده است، فرار نکنید.

از عوامل محیطی غافل نشوید
گاهی مواقع دلیل تغییر اعتقادی به فضای زندگی مربوط می شود. منظور از فضای زندگی رفت و آمدها، محل زندگی، محل کار و این گونه امور است. اگر کسی همکار بد یا همنشین نا مناسبی داشته باشد یا در محیطی که زندگی می کند رسانه ها بدون مدیریت استفاده بشوند مانند فضای مجازی، ماهواره و ... عوارضی مثل این گونه تغییر رفتارها به وجود می آید.
همچنین گاهی اوقات فرد در خودش احساس نا کامی می کند. مثلا ممکن است متوجه عیبی در خودش بشود مثل بچه دار نشدن یا نرسیدن به آرزوهای اقتصادی. این نا کامی ها نیز می تواند عامل تغییر در انسان باشد.